Effect

Noem het innovatief. Noem het groen. Wij zeggen: gewoon doen. Want waarom zou je bomen verstoppen in een bos? We brengen de stad in beweging en we zetten stil. Iets minder verkeer, iets meer verkoeling. Minder wateroverlast en meer zuurstof. Ruimte om te spelen, ruimte voor rust. Ontdek zelf wat een beetje groen al kan doen.

Bewegend bos station

Straten zijn er voor de bewoners, daarom voeren we het gesprek met de bewoners wat ze in de straat willen. Het resultaat? We hebben veel meningen gehoord en input ontvangen, die allemaal worden meegenomen in verdere ontwikkelingen. Kijk op de kaart voor informatie over wat er bij specifieke locaties is meegenomen.

Vanaf 2024 doen we dit door niet alleen met bomen rond te reizen maar ook met fietsnietjes en picknickbankjes, zodat er ook plek is om gezellig bij de bomen te zitten en je fiets handig te parkeren.

Het klimaat verandert. Het weer wordt extremer. We krijgen steeds vaker te maken met hitte in de stad. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer lang droog. Hierdoor staan steden over de hele wereld voor de opgave om zich hierop aan te passen en leefbaar te blijven. Bomen koelen de stad, nemen water op en reinigen de lucht. Zo maken bomen de stad gezonder, leefbaarder, en mooier. Lees verder op groenblauwdordrecht.nl over oplossingen en de effecten van meer bomen.

Wij hebben de mentaliteit van gewoon beginnen in plaats van eerst eindeloos onderzoek te doen, toch zijn we nieuwsgierig of er al iets van de effecten te meten is. Daarom wordt er in samenwerking met Drone team Dordrecht warmtemetingen gedaan in de pilot straten.

Bewegend bos bij de Grote Kerkbuurt